Alltid på julbordet! Prova den även om du är skeptisk till ansjovis - den är så mycket mildare och godare än Janssons frestelse.
Till 4-6 personer:
1 ask ansjovisfiléer (125 g)
3-4 gula lökar
4-5 potatisar
2-3 dl grädde (mellan- eller kaffegrädde)
Mjölk
1. Sätt ugnen på 175 grader. Häll spadet av ansjovisen (sparas!).
2. Hacka löken och strimla potatisen fint. Lägg ansjovisfiléerna i botten av en pajform. Täck med löken. Häll på 1-2 msk ansjovisspad och grädde tills löken knappt är täckt.
3. Grädda ca 20-30 minuter längst ner i ugnen tills löken fått lite färg. Ta då ut formen och täck med potatisen. Späd med grädde och lite mjölk så att potatisen nästan är täckt.
4. Grädda i mitten på ugnen 30-40 minuter eller tills potatisen fått fin färg och känns mjuk. Strö över en aning salt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar