Mormor älskade ost. Den skulle helst vara lagrad och smakrik, och gärna ätas ihoprullad med smör eller marmelad på...
Pajdeg:
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 msk vatten
Fyllning:
225 g riven Västerbottenost
3 ägg
1 dl vispgrädde
1/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
Garnering:
1 dl Crème Fraiche
100 g löjrom
Dill, gräslök, grovmald svartpeppar
Vispa äggen med grädden och tillsätt osten. Smaka av med salt och peppar. Lägg fyllningen i pajskalet och grädda 20 minuter tills den fått fin färg. Låt svalna.
Blanda ihop Crème Fraiche med löjrom och örter, smaka av med salt och peppar. Stryk ut löjromskrämen ovanpå pajen (eller klicka på portionsbitar av paj) och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar